Valmentajat

Fysiikkavalmentajillamme on yhteensä 10 vuotta kokemusta Personal Trainingistä.

ismo uusi-uola

040 058 7189
ismo@fysic.fi

Ismo aloitti Personal Trainerin työssä Liikunnanohjaaja (AMK)-tutkinnon suorittamisen jälkeen vuoden 2014 tammikuussa. Ennen Fysic Oy:n perustamista yksilövalmennuskokemusta Elixia Centrumissa, jossa asiakaskuntaan on kuulunut ihmisiä teini-ikäisistä seniori-ikäisiin saakka ja valmennustunteja on takana useampi tuhat. Fysicin väreissä asiakaskuntaan kuuluu laaja kirjo asiakkaita nuorista urheilijoista, kuntoliikkujista aina eläkeikään ehtineisiin kansalaisiin.

 •    Liikunnanohjaaja (AMK), valmennuksen suuntautuvat opinnot 210 op
 •    (Haaga-Helia AMK, Vierumäen toimipiste, 2010-2013)
 •    Elixia Prformance ohjaajakoulutus (Basic & Olympic Lifting-koulutukset)
 •    Elixia Liikuntaravitsemus & Nutrition -koulutus
 •    Complex Core -level 1, 2, 3 koulutus (Pori, ISC, Roman Jahoda, Complex Core)
 •    Elixia TriggerPoint-ohjaajakoulutus
 •    UEFA B-valmentajalisenssi (jalkapallo) vuonna 2017
 •    Marin Sport Performance Level 1 (Syksy 2019, Rebel Lifters, Helsinki, 32 h)
 •    Marin Sport Performance Level 2 (Talvi 2020, Rebel Lifters, Helsinki, 32 h)
 •    Marin Sport Performance Level 3 (Syksy 2021, Rebel Lifters, Helsinki, 32 h)
 • Fysic Oy: Fysiikkavalmentaja 2018-
 • Elixia Centrum Turku 2014-2018
 • Personal Trainer 2014 alkaen
 • Juniorijalkapallovalmentaja 2011 alkaen

Ismolla on monipuolinen liikuntatausta, mutta omana päälajina on ollut jalkapallo. Sitä on tullut pelattua junnuiästä miesten kolmosdivariin saakka kotiseurassa Littoisten Työväen Urheilijoissa. Lisäksi kaikenlaiset pallopelit ulkojäillä pelailusta lentopalloon ovat tuttuja liikuntamuotoja, kuten myös kuntosaliharjoittelu.

Kolmen viime vuoden aikana perheenlisäysten myötä oma pelaaminen on jäänyt vähemmälle, mutta urheilu jatkuu valmentajayrittäjänä toimimisen ja perheenisän roolien ohessa nousujohteisen voimaharjoittelun ja juoksuharjoittelun sekä työmatkapyöräilyn parissa säännöllisesti. Fysic-valmennusten lisäksi Ismo tekee juniorivalmennustyötä FC Interin junioripuolella nuorten jalkapallopelaajien kanssa.

Valmentajana Ismo on täsmällinen ja pyrkii valmennusteoillaan vahvistamaan asiakkaan sisäistä motivaatiota ja halua tehdä asioita, jotka vievät kohti tavoitteita.

Ismo osaa luoda treeneihin rohkaisevan ja turvallisen ilmapiirin sekä kuunnella asiakkaitaan. Valmentajakokemuksen ja jatkuvan kouluttautumisen myötä hän omaa laajan pankin treeniliikkeiden sovelluksia, joilla juuri sinulle toteutetaan turvallinen, mutta tehokas harjoitus. Asiakkaan kunto- ja taitotasolle sopivien liikevalintojen tekeminen on yksi vahvuusalueita: Ismon kanssa teet liikkeet oikein ja samalla tavoitteena on koko ajan pienin askelin pyrkiä viemään harjoittelua eteenpäin, jotta kehittyminen olisi mahdollisimman tehokasta. Treeniohjelmien ohjelmointi ja perusliikemallien opettaminen sekä dynaaminen liikkuvuusharjoittelu ovat lisäksi Ismon vahvuuksia valmentajan ammattitaidossa.

Fiksusti rakennetun voimaharjoittelun hyödyt näkyvät siinä, että harjoittelussa on selkeä tavoite: valmentajan pitää aina pystyä kertomaan miksi jotain asiaa tehdään tietyllä tavalla. Suunnitelmallinen ja tavoitelähtöinen tekeminen treenisalilla siirtyy tehokkaasti arkeesi tai lajisuoritukseesi. Pilkomme tavoitteesi sopiviin paloihin ja annamme reseptin niiden saavuttamiseen sekä luomme ohjeet harjoitusohjelmien muodossa, joiden seuraaminen on selkeää.

Ismosta saat erittäin sitoutuneen valmentajan etenemään pala kerrallaan kohti parempaa suorituskykyä!

Ismo haluaa kehittää omaa osaamistaan jatkuvasti hakien tietoa itsenäisesti ja tutustumalla erilaisiin liikunta-alan koulutuksiin. Vaikka vuosien valmennuskokemus on luonut oman vahvan metodin ja tavan toteuttaa fysiikkavalmennusta, tulee näitä omia metodeja jatkuvasti päivittää ja pohtia, sillä tieto lisääntyy urheilun ja liikunnan saralla valtavasti koko ajan ja Fysic haluaa tarjota parhaita moderneja metodeita ja positiivista sekä opettavaista valmennusotetta asiakkailleen. Jatkossa vahvalla peruspohjalla olevaa ravitsemustietämystä halutaan päivittää sekä hakea yhä lisäoppia harjoittelun pitkäaikaiseen periodisointiin sekä mm. liikkeiden motoriseen oppimiseen liittyvään differentiaalioppimiseen.

Lisäksi henkisen valmennuksen taitojen kehittäminen on kiinnostava aihealue, sillä asiakkaan sisäisen motivaation tukeminen harjoittelussa on suuri osa pysyvien tulosten aikaansaamista. Näiden lisäksi kuntoutuspuolen ammattitaidon vahvistaminen fysioterapian opinnoilla voisi olla jatkossa unelmana.

SANTTU LEHTO

040 079 9125
santtu@fysic.fi

Santtu aloitti Personal Trainerinä 2014 vuoden toukokuussa Elixia Centrumissa ja kuntokeskusmaailmassa sekä nyt omassa yrityksessä valmentajakokemusta on kertynyt jo tuhansista yksilö- ja pienryhmävalmennustunneista. Fysicillä Santulla on pääasiassa yksilö-, pari-, ja pienryhmäasiakkaita, sekä mahdollisuuksia toteuttaa mahtavia erilaisia projekteja esim. Suomen frisbeegolfliiton sekä muiden toimijoiden kanssa.
Santun asiakaskunta on aina ollut hyvin vaihtelevaa: nuorista vanhoihin ja SM-urheilijoista leikkauksesta toipuviin. Fysic on myös mukana liiketoimintaverkosto BNI:ssä ja Santtu on Fysicin edustajana myyntikokouksissa, jossa hän on saanut kunnian toimia Turun Lightning-ryhmän puheenjohtajana kevään 2020 aikana.
Fysicin lisäksi Santtu on ottanut vastuuta toisena pelaajavalmentajana turkulaisessa Ultimate-joukkueessa ja on toiminut 12 vuotta Lapissa laskettelunopettajana.

 •    Liikunnanohjaaja (AMK), luonto- ja liikuntamatkailun syventävät opinnot.
 •    Laskettelun, murtomaahiihdon ja telemarkin opettaja.
 •    Elixia Prformance ohjaajakoulutus (Basic)
 •    Elixia Endurance ohjaajakoulutus.
 •    Elixia CrossTraining ohjaajakoulutus
 •    ComplexCore level 1,2 and 3
 •    Marin Sport Performance Level 1 (Syksy 2019, Rebel Lifters, Helsinki, 32 h)
 •    Marin Sport Performance Level 2 (Talvi 2020, Rebel Lifters, Helsinki, 32 h)
 •    Marin Sport Performance Level 3 (Syksy 2021, Rebel Lifters, Helsinki, 32 h)
 • Fysic Oy: Fysiikkavalmentaja 2018-
 • Hiihdonopettaja, Pyhä-tunturi 2008-
 • Elixia Centrum Turku 2014-2018
 • Personal Trainer 2014 alkaen
  •  

Santtu on harrastanut paljon kaikkea. Päälajina oli jääkiekko opiskeluvuosiin asti. Noin 16-vuotiaana mukaan tuli Ultimate, joka on johdattanut hänet 2015 EM-kisoihin, 2016 MM-kisoihin, 2018 EM-kisoihin sekä useisiin SM-mitaleihin. Vapaa-ajalla hän harrastaa aktiivisesti frisbeegolfia ja laskettelua. Kavereiden kanssa tulee myös paljon pelattua eri pallopelejä, rantalentopalloa, koripalloa sekä salibandyä.

Valmentajana Santtu on vaativa ja samalla oikeasti kiinnostunut asiakkaistaan. Hän ei huuda asiakkailleen, mutta ei myöskään päästä huonoja suorituksia läpi, varsinkaan jos huonolla tekniikalla toteutetut liikkeet voivat olla asiakkaalle haitallisia. Hänen sydäntään lähellä on liikkuvuus, sekä asiakkaiden toimintakyvyn säilyttäminen ja parantaminen, niin arjessa kuin urheilussa. Fysicin puitteet ovat juuri niin hänen näköisensä kuin olla ja voi, joten jokainen harjoituksesi on viimeiseen asti suunniteltu. Harjoituksen aikana valmentajasi ei päästä sinua helpolla, mutta jokainen harjoitus on rakkaudella tehty. Treenin jälkeen lähdet varmasti hymyssä suin kotiin!

Valmentajana kukaan ei ole ikinä valmis. Näin ollen Santtu kehittää itseään jatkuvasti esimerkiksi seuraamalla maailman huippuvalmentajia ja liikunnan ammattilaisia ajatuksella löytää uusia ideoita asiakkaiden harjoittelun tukemiseen. Fysicin valmentajat käyvät myös yhdessä paljon erilaisissa koulutuksissa, sekä hankkivat alan tuoretta kirjallisuutta Fysicin kirjahyllyyn. Näin harjoitusten pohjana toimii tutkittu tieto ja pyrkimys kehittää Fysicin valmennusmetodia modernilla otteella eteenpäin asiakkaiden kehittymisen varmistamiseksi.

Santtua kiinnostaa paljon se, miten keho toimii ja siksi pyrkiikin jatkuvasti kehittämään fysiologian tuntemustaan entistä paremmaksi.

NEA MIKKOLA​

nea@fysic.fi

Nea on aloittanut syksyllä 2018 Mentor Gym Turussa Personal Trainerina sekä ryhmäliikuntavalmentajana, ja tammikuusta 2020 lähtien osana Fysicin taitavaa valmennustiimiä. Syksyllä 2020 alkaneet fysioterapeuttiopinnot tulevat päätökseen kevään 2023 aikana, ja siitä eteenpäin toiminta jatkuu Fysicillä fysiikkavalmentajan lisäksi fysioterapeuttina.

 • Spartan Academy: Toiminnallisen harjoittelun Personal Trainer -koulutus 2017
 • TRX Ⓡ STC: TRX -ohjaajan koulutus 2018
 • Trainer4You: Kehittävän harjoittelun perusteet -koulutus 2019
 • AO Performance: Power and Performance -education 2019
 • Marin Sport Performance Level 1 2020
 • Marin Sport Performance Level 2 (Talvi 2020, Rebel Lifters, Helsinki, 32 h)
 • Marin Sport Performance Level 3 (Syksy 2021, Rebel Lifters, Helsinki, 32 h)
 • Fysioterapeutti (AMK) opinnot alkaen 9/2020-
 • Fysic Oy: Valmentaja 2020 –
 • Mentor Gym Turku: Personal Trainer, ryhmäliikuntavalmentaja 2018-
 • Turun Pyrkivä: joukkuevoimisteluvalmennus 2016-2018

Nea on liikkunut pienestä pitäen monipuolisesti. Joukkuevoimistelu valikoitui lopulta päälajiksi, ja tämän lajin parissa hän urheili tavoitteellisesti SM-tasolla ennen valmentajan rooliin siirtymistä. Uutena lajina näin aikuisiällä Nea on aloittanut jalkapallon, joka haastaakin aivan eri tavalla eläköitynyttä joukkuevoimistelijaa!

Nea korostaa valmentajana vuorovaikutuksen tärkeyttä. Nean kanssa pääset oppimaan uusia taitoja, keskityt monipuolisesti eri ominaisuuksien kehittämiseen ja juuri sinun tavoitteidesi saavuttamiseen, lähtökohdat sekä muun elämän huomioiden. Nean valmennuksessa parannat toiminta- ja suorituskykyäsi; Osaamisen laajentuessa fysioterapeutiksi valmistumisen myötä Nealta saat apua myös tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen, vammojen ja kiputilojen kanssa.

Ollakseen hyvä valmentaja, aina entistäkin parempi, pitää jatkuvasti janota uutta tietoa, kouluttautua, oppia ja oivaltaa. Fysioterapiaopintojen jälkeen Neaa kiinnostaisi perehtyä syvemmin psyykkiseen puoleen.

LIISA ESKONEN​

liisa@fysic.fi

Liisa valmistuu Liikuntaneuvojaksi / Personal Traineriksi keväällä 2021 ja Fysic on hänen ensimmäinen liikunta-alan vakiotyöpaikkansa. Liisa omaa vahvan taustan voimaharjoittelusta, jonka lisäksi hänen intohimonaan on painonnosto. Asiakkaan kohdatessaan tämä valmentaja haluaa tarjota asiakkaalleen ”ahaa”-elämyksiä, innostumista, motivaatiota treenaamiseen laajan liikepankin sekä iloisen olemuksen kautta sekä tietysti oppia turvallisten liiketekniikoiden suorittamiseen.

 • Spartan Academy: Toiminnallisen harjoittelun ohjaajakoulutus – 2018
 • Vierumäen urheiluopisto, liikunnanohjauksen perustutkinto – Liikuntaneuvoja & personal trainer – 2021

Liisa on liikkunut pienestä pitäen harrastaen monia eri lajeja. Lajitaustaa on mm. taitoluistelusta ja yleisurheilusta juniori-iässä sekä aikuisiällä nousujohteisesta kuntosaliharjoittelusta sekä viimeisimpänä Crossfitista. Crossfitiä on jo muutama vuosi aktiivista harjoittelua takana ja tavoitteena kehittyä tuossa monipuolisessa lajissa koko ajan myös paremmaksi.

Liisa liikkuu edelleen lähes jokaisena päivänä viikossa ja toiminnallinen harjoittelu onkin erityisen tuttua, joten jatkuvaa ideointia harjoitteluun tapahtuu myös Fysicin salin ulkopuolella. Liisa tykkää haastaa itseään niin omissa treeneissäni, kuin työelämässä, joten vaikka toiminnallinen harjoittelu ja lihaskuntoharjoittelu ovatkin hänelle erityisen tuttuja osa-alueita ovat kaikki muutkin harjoittelutavat ja niiden ohjaaminen erittäin tervetullutta vaihtelua ja jatkuva mahdollisuus oppia myös valmentajana uutta.

Liisa kohtaa kaikki asiakkaat ihmisinä ja pystyy haastamaan heitä realistisen vaatimustason puitteissa. Hän on positiivisena persoonana helposti lähestyttävä koutsi, jolle asiakkaiden hyvinvointi ja turvallisuus on erityisen tärkeää.

Aiempi kokemus keittiötyöskentelystä kokkina antaa Liisalle hyvät valmiudet neuvoa sinua järkevien ruokailutottumusten oppimisessa tietenkin yhdistettynä liikuntaravitsemuksen opintoihin.

Vaikka liikunta-alalle hankittu koulutuspohja ja oma kokemus fysiikkaharjoittelusta antavat loistavat lähtökohdat työskentelyllä valmentajana, Liisa kokee, että vielä on paljon opittavaa ja erityisesti harjoittelun pitkäaikainen periodisointi eli ohjelmointi on häntä kiinnostava valmennuksen osa-alue. Lisäksi huippu-urheilijoiden suorituskykyä tukevaan ravitsemukseen hän haluaa myös perehtyä jatkossa yhä syvällisemmin.

Linda Kettunen

linda@fysic.fi

Linda aloitti Fysic Oy:n valmentajan 2023 kesällä.