Asiakkaidemme kokemuksia

Heippa! Olen Silja, 38, ja olen treenannut Santun kanssa vuodesta 2014 alkaen. Koko tuon ajan pääasiallisena tavoitteenani on ollut selvitä arjen paineista liikunnan avulla. Helposti rutiineihin kyllästyvänä liikkujana Santun suunnittelemat vaihtelevat treenit ovat pitäneet minut vireessä niin fyysisesti kuin henkisestikin. Monista yhteisistä treenivuosista huolimatta Santtu on onnistunut pitämään treenit mielenkiintoisina ja yllättävinäkin, mikä on aina innostavaa. Motivaation säilymisen – ja kasvamisen! – lisäksi tulokset tuntuvat tietenkin myös kropassa. Minusta on tullut vahva, kestävä ja sitkeä. Enpä olisi viisi vuotta sitten kunnon sohvaperunana uskonut joku päivä puuskuttavani läpi tiukan crossfit-treenin! Santtu on saanut minut ylittämään itseni kerta toisensa jälkeen, mikä onkin ollut minulle meidän treeneissämme kaikista parasta. Yhteiseen treenimatkaan on mahtunut toki huippuhetkien lisäksi haasteita ja tiukkojakin paikkoja, jotka ovat vaatineet säätöä treeneihin. Niistä on onneksi selvitty Santun huumorintajun, joustavuuden ja raudanlujan ammattitaidon ansiosta. Myös Santun ja Ismon yhteistyö on näkynyt meidän treeneissämme. Nämä tyypit tuntuvat sopivan hyvin yhteen, ja tämän tiimityön hedelmistä on mahtavaa päästä nauttimaan myös tulevaisuudessa!
- SILJA
Olen Anu Kankare ja ikää on 44 vuotta. Santun kanssa olen treenannut toukokuusta 2014. Lähdettiin yhdessä kuntouttamaan nilkkaani pikku operaation jäljiltä sekä ihan kokonaisvaltaisesti treenaamaan säännöllisesti. Santtu teki minulle hyvän ohjelman, joka tuki muita harrastuksiani esim. jalkapalloa ja jota tein meidän yhteisten treenien lisäksi. Tuloksia alkoi tulemaan vähän joka suunnalta. Opin paljon uusia tekniikoita ja kyykky ja maastaveto tulokset parantuivat. Keskivartaloon ja käsiin tuli lisää voimaa ja käsien keskinäinen puoliero voimatasoissa pieneni huomattavasti. Välillä vedettiin treenejä niin, että sai päälle kunnon tappofiiliksen ja vähän yskittikin, mutta happi alkoi kulkemaan paremmin. Opin myös "rokkikukkoilemaan", vaikka se välillä aina unohtuu. Nautin joka treenistä, vaikka välillä oli vaikeita juttuja, mutta eteenpäin oli kova halu mennä. Siinä samalla on rasvan määrä kehossa myös huomattavasti tippunut ja olen oppinut juomaan vettä! Koutsina Santtu on kannustava ja kuunteleva. Santtu osaa nähdä esim. milloin on tarpeen lisätä painoja jossain treenissä ja milloin taas on syytä vähentää, jos ei osaa itse antaa periksi ajoissa. Santtu laittaa kuitenkin myös treenaajan itse ajattelemaan ja kyselee asioita ja on aidosti kiinnostunut. Jos treenatessa tulee välillä vaivoja, niin Santtu osaa ohjata esim. fyssarille käymään tms. ja osaa ottaa vaivat huomioon ja miettiä miten niitä voidaan kuntouttaa/treenata. Lisäksi treeneissä pääsee juoksemaan sykerajoja tai tekemään tuhat mavea sekä muunlaista kunnon meininkiä hyvän, ammattitaitoisen, monipuolisen, hauskan ja huumorintajuisen sekä itse urheilevan Santun seurassa. Jos haluat kunnon hien, hyvän mielen, oppia uutta ja treenata kunnolla sekä vähän extremeä harjoitteluusi, niin Santulle vaan soittoa ja kaikkea tätä saat ja paljon muutakin. Minä ainakin teen niin!
- ANU
Olen treenannut Ismon opastuksella syksystä 2015 alkaen, ensin kerran viikossa, sitten 2 kertaa viikossa. Aikaisemmin olin salilla tehnyt liikkeitä lähinnä laitteilla, joka ei oikein ollut minun juttuni. Ismon treenien myötä harjoittelusta on tullut mielekästä ja harjoituksia on tehty niin monella eri tavalla, että omatoimitreeneihinkin löytyy paljon vaihtoehtoja. Laitteista emme ole käyttäneet paljon muita kuin taljoja ja jalkaprässiä. Nyt osaan myös kiinnittää huomiota siihen, miten liikkeet tehdään. Ismo on tarkka siitä, että liikkeet tehdään oikein. Monesti yksinkertaiseltakin näyttävä liike on todella raskas, kun siihen käytetään koko kroppaa. Motivaationi treenaamiseen on kasvanut todella paljon, ei tule keksittyä tekosyitä, vaan ennemmin harmittaa, jos joutuu jostain syystä perumaan treenin. Tasapaino on parantunut huomattavasti, ryhti on parempi ja kehon ongelma-alueet kiinteytyneet. Valmentajana Ismo on todella kärsivällinen, mutta kuitenkin vaativa. Liikkeet tehdään aina päivän kunnon mukaan ja ohjelmaa muokataan tarpeen mukaan vaikka lennossa, mikäli on kipuja tai muita rajoitteita. Treeni aloitetaan aina kunnon lämmittelyllä ja liikkuvuusliikkeillä, sitten siirrytään lihaskuntoiluun. Yksikään treenikerta ei ole ollut vielä samanlainen kuin aikaisempi, vaikka toki samoja liikkeitä käytetäänkin. Voin lämpimästi suositella Ismoa ihan kaikille, ikään ja kuntoon katsomatta. Mikäli haluat parantaa elämänlaatuasi, aloita treenaus Ismon opastuksella!
- INKU
Eli olen Virpi Guseff ja ikää 49v. Ismoon tutustuin Elixiassa kohta neljä vuotta sitten. Olin etsiskellyt sopivaa personal trainerina jonkin aikaa. Katselin ensin Ismon vetämiä treenejä ja otin osaa yhteen "tutustumistreeniin",jonka teemana oli liikkuvuus. Tämän puolituntisen jälkeen tiesin, että etsintä oli loppunut! Itsellä oli juoksu- ja suunnistuslajitaustaa, Bodypump oli ainoa ryhmäliikunta mihin osallistuin. Salilla ollessa en oikein osannut itsekseni puuhastella. Kuitenkin tiesin itselläni olevan monenlaisia vaivoja, jotka aiheutuivat mm. yksipuolisesta treenistä ja voiman puutteesta. Ismon kanssa aloitimme ihan alkeista: liikkuvuusharjoittelusta ei tingitty eikä edelleenkään tingitä - hiki tulee kyllä jo tässä vaiheessa treeniä. Pikkuhiljaa vaivat, jotka olivat vaikeuttaneet juoksemista sekä myös työntekoa, alkoivat helpottamaan ja mm. vanhan polvivamman johdosta olleet puolierot kropassa ovat tasoittuneet. Ismon treenit ovat olleet monipuolisia, suunnitelmallisia ja myös yksilöllisiä, hän on tehnyt treenit minun tarpeiden ja taitojeni näköisiksi. Treeneissä treenataan tehokkaasti, mutta mukana on myös huumoria. PT;nä hän on tarkka ja tinkimätön, tietoa ja taitoa riittää ja voin kyllä suositella häntä valmentajaksi ihan kaikenikäisille!
- VIRPI
Yhteisiä treenejä Ismon kanssa on takana useampi vuosi, välillä säännöllisesti kerran viikossa ja välillä harvemmin. Lähtötilanteessa oma mielenkiinto oli ohjatuissa tunneissa. Yhteisten treenien kautta innostus salitreenaamiseen heräsi kunnolla. Nyt ollaan tilanteessa, jossa salitreenit ovat osa arkea ja salille ja treenaamaan on päästävä myös työmatkoilla. Matkan varrella olen saanut hyviä vinkkejä, miten treenata monipuolisesti mm. hotellien salien varustuksella. Kehitystä on tapahtunut erityisesti tekniikoissa ja voimaa on tullut lisää. Välillä on usko omiin kykyihin meinannut loppua, mutta Ismon hyvä tsemppi on vienyt eteenpäin. Valmentajana Ismo on äärimmäisen kannustava mutta samalla vaativa. Hän ottaa kuitenkin aina treenattavan tason huomioon ja mukauttaa treenejä päivän kunnon mukaan. Voin lämpimästi suositella Ismoa valmentajaksi kaikille, jotka haluavat haastaa itsensä parempiin tuloksiin positiivisen tsempparin ohjauksessa.
- Hanna Kiiveri